Thursday, May 28, 2009

"WARNA"

Dalam hasrat melestarikan aktiviti kebudayaan dan kesenian di Shah Alam, Bahagian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, Jabatan Korporat Majlis Bandaraya Shah Alam, akan membawakan ‘WARNA’ pada 7 hbn Jun bertempat di Laman Budaya Shah Alam.

‘WARNA’ diterjermahkan dengan beberapa elemen persembahan seperti persembahan muzik berkonsep tradisional dari Kumpulan Dewangga Sakti yang memggunakan instrumen seperti gitar, darbuka, violin, gambus dan rebana. ‘WARNA’ juga akan menampilkan persembahan kombo dari Majlis Perbandaran Klang (MPK), nyanyian secara akustik daripada Fariz (Melissa), dan nyayian oleh pasangan kembar Lilils Syafuza dan Lilis Syafiza.

Disamping itu, konsep ‘WARNA’ akan diterjermahkan melalui persembahan tarian kontemporari oleh Kumpulan Kesenian Selangor dan persembahan puisi oleh Zulfian Isma Mirza dan Ku’Ars Azman.

Saksikan ‘WARNA’ di LBSA, Pada jam 5 - 6.30 petang. Untuk keterangan lanjut boleh hubungi En. Mohd Zulfahmee, Pegawai Kebudayaan dan Pelancongan di talian 03-55222701

1 comment:

Dewangga Sakti said...

Terima kasih kerana menjemput kami. :0)