Monday, October 1, 2012

"Oh Cinta Ramadhan"

Shah Alam- Satu program Seni Setempat telah diadakan di Laman Budaya pada hari ahad 15 Julai 2012 yang lepas.  Program tersebut bertemakan "Oh Cinta Ramadhan". Pemilihan tema adalah bertepatan dengan bulan ramadhan yang bakal menjelang tiba tidak lama lagi.

Program ini telah dikemudikan oleh pengacara yang tidak aisng lagi di Shah Alam iaitu Zulfahmee dan Nani Saudiar Zakir. Pada kali ini program berlangsung dalam bentuk bual bicara ilmiah yang membariskan Imam Muda Nazrul dan Encik Muhammad Azman Haji Nawi , Editor Karangkraf sebagai ahli panel jemputan. Isu-isu yang telah dikupas oleh panel ialah berkaitan isu-isu ramadhan, cabaran, fadilat, dan pengertian ramadhan kepada para pengunjung yang hadir.

Lebih manis, pengunjung yang hadir juga turut dihiburkan oleh artis-artis undangan iaitu Syahz, Mimi, Wawa yang mendendangkan lagu-lagu yang berunsur Ketuhanan. Antara pengunjung yang hadir adalah adik-adik dari Sekolah Agama Menengah Tinggi Tengku Ampuan Jemaah. Program ini bermula pada 5.00 petang dan telah berakhir pada 6.50 petang dan berjaya menarik lebih 300 tetamu yang datang untuk menyaksikan program tersebut.
 
 Bual biacara santai yang mengupas isu-isu ramadhan
 
 Lagu-lagu Ketuhanan oleh artis baru Syahz
 
 Bertenaga dan penuh penghayatan nyanyian oleh Mimi
 
 Berkolabrasi Wawa dan wakil pelajar sekolah agama
 
Antara tetamu yang hadir

No comments: